Juryverslag Hercule Poirot-prijs 2009

Knack Hercule Poirot-prijs 2009

Knack reikte op de eerste dag van de Boekenbeurs de Hercule Poirot-prijs uit. De winnaar van de twaalfde editie werd Guido Eekhaut met Absint.  Lukas De Vos schreef het juyverslag en daarin zegt hij over Het pigment het volgende:

Ludo Schildermans was waarschijnlijk de grootste verrassing van het jaaraanbod. Hij had zijn boek naar eigen zeggen niet expliciet als thriller bedoeld, maar het valt moeilijk te ontkennen dat alle ingrediënten, alle pigmenten aanwezig zijn om een macabere speurtocht naar een verdwenen kunstenaar en zijn legaat uit te werken. De titel verraadt al de oplossing, maar de geconcentreerde aanpak, de stevige greep op de schilderkunstige materie, de acribie van de nanotechnoloog, ze maken van Schildermans een van de meest veelbelovende en intelligente beloften in het genre. Zelfs een saai ogende, gespecialiseerde wereld als die van de restauratie, wordt opwindend onder de pen van Schildermans. Enthousiasme én minutieuze organisatie, dat zijn de grootste kwaliteiten in Het Pigment.

Je kunt het volledige juryverslag hier downloaden.

1 gedachte op “Juryverslag Hercule Poirot-prijs 2009

  1. Een prachtig boek. Zeer goed verteld of geschreven. Je kunt je echt inleven in de gedachte van veel mensen in het boek. Vooral omdat het zich afspeelt in Antwerpen en Leuven, brengt herinneringen naar boven. Een echte aanrader voor wie van een goed boek houdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.