Nieuw boek verschijnt in mei 2011

In mei 2011 verschijnt bij uitgeverij Houtekiet de nieuwe misdaadroman Getekend. Hieronder kan je al een korte inhoud lezen:

Lucas Grimmer, die als gerechtstekenaar werkt voor De Nieuwskrant, ontdekt aan de Zeeuwse kust het gruwelijk verminkte lijk van een jonge vrouw. Terwijl hij wacht op de hulpdiensten, neemt hij met zijn gsm foto’s. Wanneer hij die later op zijn laptop bekijkt, verbaast hij zich over een litteken op de rug van de vrouw. Het lijkt het resultaat van een slecht gehechte wond.

Tijdens een persconferentie in Middelburg, die hij bijwoont samen met zijn collega Lina Hasani, komt het litteken tot zijn grote verbazing niet ter sprake in het sectieverslag.

Even later wordt in de Antwerpse haven opnieuw een lijk gevonden. Als bij het politieonderzoek ter plekke ook de Nederlandse rechercheurs arriveren die de moord onderzoeken van de aangespoelde vrouw, lijken beide moorden verwant.

Het onderzoek leidt Lucas en Lina naar het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Daar begint het proces tegen de Servische politicus Pavcović, die beschuldigd wordt van gruwelijke misdaden tijdens de oorlog om Kosovo. Hoe langer hoe meer wordt duidelijk dat de oorlog meer dan tien jaar later nog steeds slachtoffers maakt. Als Lina op een dag verdwijnt, beseft Lucas Grimmer dat ook zijn eigen leven in gevaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.